kasteel rivier
boerderij
landerijen

Omgeving Buitengoed de Vlinderhoeve

 BuitengoedBuitengoed de Vlinderhoeve bevindt zich op de grens van de Veluwe en de Achterhoek in de buurtschap Kring van Dorth. Het park staat garant voor veel speelplezier voor de kinderen in een prachtige, natuurrijke omgeving. Rust, ruimte en natuur lopen als een groene draad door het park

 

Bent u een echte fiets- of wandelliefhebber? De prachtige bosrijke omgeving rond Buitengoed De Vlinderhoeve leent zich uitstekend voor heerlijke boswandelingen of fietstochten. Er zijn vele wandel- en fietsroutes aanwezig; deze kunt u zelf uitstippelen of bij de receptie opvragen.

 

Er zijn in de omgeving diverse leuke dorpjes en steden te bezoeken waaronder Gorssel, Lochem, Bronckhorst, Zutphen en Deventer. Hier vindt u musea, natuur, marktjes en leuke winkeltjes. Tevens vindt u in de directe omgeving fraaie landgoederen die geregistreerd staan als rijksmonument.

 

Het buitenzwembad op Buitengoed de Vlinderhoeve is geopend van mei - augustus, afhankelijk van het weer.

 

Gemeente Lochem

Lochem is een groene gemeente met imposante bomenrijen, zacht kronkelende beken, krachtig grasland en in de verte opdoemende landhuizen. Bewegen is hier vanzelfsprekend: wandelen, fietsen, hardlopen, paardrijden, golfen, mountainbiken, golfen, zwemmen, kanovaren, vissen, tennissen, in Lochem hoeft u zeker niet stil te zitten.

De stad Lochem heeft een gezellig historisch centrum met leuke winkels, tal van horecagelegenheden en leuke terrasjes. In de binnenstad kunt u gratis parkeren en er is gratis wifi in de gehele binnenstad. Ook biedt Lochem veel oude monumenten die u kunt bezichtigen zoals bijvoorbeeld Rijksmonument Landgoed De Heest of huis Verwolde.

 

Attracties in de omgeving

Het Natuurmuseum biedt een van de grootste collecties aan Europese diersoorten en laat meer dan 1.000 dieren zien. Museum MORE in Gorssel is het grootste museum in Nederland voor Nederlands Modern Realisme. Voor een dagje ontspannen gaat u naar Thermen Bussloo, een exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresort. Lunchen of dineren kunt u bij restaurant Loetje in het centrum van Gorssel.

 

De Achterhoek

De Achterhoek staat bekend om haar zeer gevarieerde landschap met afwisselend bossen, weilanden, riviertjes en eeuwenoude boerderijen. Mede door de vele kastelen die u in de Achterhoek kunt vinden, lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan. Breng eens een bezoek aan Havezate De Cloese aan de Berkel, Landgoed en Kasteel AmpsenKasteel Vorden of Kasteel De Wildenborch in Vorden. Ook de wijnbouw is een opkomend verschijnsel in de Achterhoek; bij Wijgaand de Zesspring Joppe worden rondleidingen en proeverijen georganiseerd. Voor meer informatie over de Achterhoek kunt u terecht bij de VVV.

+9 +5
Deze website maakt gebruik van cookies
Wij maken gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Meer informatie.
  • Essentieel
  • Ik wil een optimale website ervaring